Exit liefdesverdriet – Rianne Verwoert

Exit liefdesverdriet - Rianne Verwoert

Exit liefdesverdriet (november 2010)
ISBN: 978 90 5977 5732
Uitgeverij: Zomer & Keuning

Parachutespringen, kilo’s chocola, speeddaten, uit eten zonder te betalen, paparazzi voor haar huis… Annabels vriendinnen hebben een wild plan om haar van haar liefdesverdriet af te helpen. En dat is hard nodig ook!

Annabel heeft namelijk net gebroken met haar man Dirk omdat hij een affaire had met zijn secretaresse, een meisje dat los van haar verleidingsmanoeuvres buitengewoon incompetent is. Annabels vriendinnen willen niet lijdzaam toezien hoe een wanhopige Annabel Dirks maatpakken verknipt en zijn sportwagen op Marktplaats zet. Daarom bedenken ze een negendagenplan: hiermee gaat haar liefdesverdriet zeker de deur uit. En misschien komt er dan ook wel ruimte voor een nieuwe liefde – hoe hard Annabel ook roept dat ze nóóit meer een man wil!

Voormalig GTST-actrice Sabine Koning over Exit Liefdesverdriet:

‘Exit liefdesverdriet is een heel herkenbaar verhaal over de liefde, maar ook over ware vriendschap. Als je het uit hebt, geef je het gegarandeerd door aan je vriendinnen!’

NBD|Biblion recensie Exit liefdesverdriet

Annabel waant zich gelukkig in haar eenjarige huwelijk en met haar leuke werk op het succesvolle architectenbureau dat ze met haar man runt. Haar leven verandert echter volledig als zij haar man op overspel betrapt. Annabel kan nog maar aan een ding denken: wraak. Een van haar vele wraakacties is de beroemde practical joke van tv-presentatrice Tineke Verburg (ze zou de knopen van haar mans overhemden hebben geknipt). Ook internet wordt ingezet. Maar wraak is nooit genoeg. Als afleiding plannen haar vriendinnen een anti-liefdesverdrietprogramma van negen dagen. Maar kan ze al die wilde plannen aan? Chicklit in een laconieke, soms wat abrupte stijl met korte heldere zinnen in doorgaans vlotte spreektaal. In een van de zijplots is het idee ‘zangtalent=internationale carrière’ wat rooskleurig, verder is het juist een heel realistisch verhaal. Zonder diepe liefdesemoties, maar de schrijfster weet een gezellige en eigentijdse sfeer te creëren met grappige slapsticksituaties. Een vlot, romantisch en aansprekend verhaal met mooi vervlochten verhaallijnen. Vijfde trendy chicklitroman van Verwoert, die o.a. ‘Liever niet verliefd’ schreef. Paperback met normale druk.